مدیر عامل شرکت مترو:
خبرگزاری فارس: مدیر عامل شرکت مترو تهران درباره تأمین اعتبارات مترو گفت: محمد باقر قالیباف، شهردار تهران اجازه داده است که از بودجههای غیرنقدی برای توسعه مترو استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، محسن هاشمی امروز در آغاز مراسم کلنگ زنی قطعه شمالی خط 3 متروی تهران با اشاره به بحث هدفمندکردن یارانهها گفت: لایحه هدفمندکردن یارانهها در حال حاضر در مجلس در حال تصویب است. بسیاری از بندهای آن تصویب و تعداد کوچکی از بندهای آن باقیمانده که به زودی آن هم انجام و به دولت ابلاغ میشود.
مدیر عامل شرکت مترو ادامه داد: بخش مهم هدفمندکردن یارانهها انرژی و سوخت است. تقریباً هزار میلیارد تومان بخش یارانهها را تشکیل میدهد که 90 درصد آن مربوط به یارانه انرژی است و 60 درصد آن نیز به طور کلی به حمل و نقل اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: وسایل حمل و نقل غیرعمومی شامل تاکسیهای مشارکتی، خصوصی، ونها، مینیبوس و ... است که چون مصرف سوخت گران میشود فشار زیادی به شهروندان وارد میشود.
مدیر عامل شرکت متروی تهران و حومه با بیان این مطلب که حمل و نقل در کلانشهرها توسط ریل انجام میشود، گفت: مکمل ریل اتوبوس است. ما باید زودتر از هدفمندکردن یارانهها به قوانین پائین دستی آن توجه میکردیم.
هاشمی در اینباره گفت: در قانون آمده است که در تهران حمل و نقل عمومی باید توسط ریل انجام شود و به شهرداریها اجازه داده شده که شرکت راه آهن شهری را بسازد و دولت نیز بخشی از بودجههای آن را تأمین کند.
به گفته هاشمی، این قانون در سال 1354 به تصویب مجلس رسیده و اگر بندهای قانون را نگاه کنیم به موضوع مترو توجه شده است.
مدیر عامل مترو تهران و حومه ادامه داد: برای تهران بر اساس قوانین بعدی که در مجلس تصویب شد به قانون حمایت از سامانه حمل و نقل ریلی اشاره شده و شهرداریها را مسئول اجرا و احداث خطوط ریلی قرار داده و تکلیف دولت دادن اعتبار و کمک به مترو است.
وی اضافه کرد: همچنین در قانون دیگری دولت موظف شده است سالانه 4 هزار میلیارد تومان در حمل و نقل درون شهری هزینه کند و همچنین در قانون آمده است که باید بودجه آنها 100 درصد تخصیص یافته باشد.
به گفته هاشمی، قوانین محکم برای حمل و نقل عمومی تصویب شده که نمیتوان از زیر آن شانه خالی کرد چون در آن صورت کار غیرقانونی میشود.
هاشمی اضافه کرد: قانون به شهرداریها ابلاغ شده و تنها مجری انحصاری ساخت زیربناها در تهران شرکت مترو است.
وی اضافه کرد: جایگاه کاملاً انحصاری از نظر قانون شرکت مترو است و شرکت دیگری در این زمینه وجود ندارد.
به گفته هاشمی زیربناهای توسعه به صورت جدی ریخته شده و طرحهای ریلی آماده است.
مدیر عامل شرکت مترو تهران و حومه بابیان این مطلب که در حال حاضر 105کیلومتر مترو در چهار خط به بهرهبرداری رسیده است، گفت: باید به مرز 217 کیلومتر خط مترو در تهران برسیم تا 30درصدی که قانون برای حمل و نقل ریلی در نظر گرفته است را پاسخ دهیم.
وی اضافه کرد: برای این کار باید 4هزار میلیارد تومان در تهران هزینه کنیم تا بتوانیم به وظیفهای که قانون در اختیار ما گذاشته است عمل کنیم.
به گفته هاشمی 50درصد هزینههای مترو توسط دولت و 50درصد توسط شهرداری تهران باید تأمین شود.
مدیر عامل شرکت مترو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نوآوری محمدباقر قالیباف در تأمین بودجههای شهرداری گفت: قالیباف اجازه داده است که از بودجههای غیرنقدی استفاده کنیم.
وی گفت: اگر شهرداران مناطق بودجههای غیرنقدی را تأمین کنند به سرعت میتوانیم مترو را توسعه دهیم.
هاشمی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به حضور سرمایهگذار کنسرسیوم مهرگان گفت: این شرکت پتانسیل سرمایهگذاری را دارد و بدون بودجه دولتی و با کمک بودجههای غیرنقدی شهرداری در منطقه یک بخش مهمی از خط 3 مترو را کلنگ میزنیم.
وی اضافه کرد: هم سرمایهگذار و هم پیمانکار هر دو مشترک هستند و آمادگی جدی دارند تا این بخش پروژه را انجام دهند.
مدیر عامل شرکت متروی تهران و حومه اضافه کرد: اگر تمام شهرداران مناطق ما را در بودجههای غیرنقدی کمک کنند و با استفاده از کمک های نقدی دولت و شهرداری میتوانیم فعالیت مترو را در سراسر کشور گسترش دهیم.
گفت: 8هزار کیلومتر در دنیا خطوط ریلی وجود دارد که 300 کیلومتر آن منوریل است.
مدیر عامل شرکت مترو در بخش دیگر سخنانش ادامه داد: پدیده منوریل به عنوان مسیر اصلی حمل و نقل انتخاب نکرده است در این 300 کیلومتر منوریل 200 کیلومتر آن فانتزی و کمتر از 100 کیلومتر از آن اقدام به مسافربری میکند. اگر به ما اجازه دهند ما خطوط مترو را روی هوا احداث میکنیم.
وی به خطوط راه آهن منطقه 17 و 18 شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: قطار دیزل ساعتی یک بار از این منطقه عبور میکرد و باعث آزار مردم میشود شهردار سابق تهران که رئیس جمهور فعلی است دستور دادند که قطار را به زیر زمین ببرند.
هاشمی ادامه داد: بیش از 200میلیارد تومان هزینه صورت گرفته تا قطار به زیر زمین برده شود و 7 کیلومتر تونل باید برای این کار احداث شود.
هاشمی اضافه کرد: من نمیدانم چگونه میشود در خیابان ولیعصر، ارتش، شریعتی، نواب مترو را در روی زمین احداث کنیم و از کنار خانهها مترو عبور کند. به قدری این کار آزاردهنده میشود که مردم میگویند ما از بیخ مترو نمیخواهیم.
مدیر عامل شرکت مترو به خرید 4دستگاه تونلکن اتوماتیک اشاره کرد و گفت: دو دستگاه از این تونل کنها وارد کشور شده و دو دستگاه دیگر به زودی وارد میشود.
به گفته مدیر عامل شرکت متروی تهران و حومه با این اقدام سرعت انجام کار در کشور بسیار بالا میرود.
هاشمی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله بومی شدن ساخت مترو در کشور اشاره کرد و گفت: تکنولوژی ساخت مترو با تلاشهای صورت گرفته کاملاً بومی شده است و احتیاج نداریم که از خارجیها برای اجرای این کار استفاده کنیم.
وی به تجهیزات خارجی که وارد کشور میکردند اشاره کرد و گفت: در گذشته بودجه فاینانسها از طریق بینالمللی به ما داده میشد و مجبور بودیم از کشورهای آنها جنس خریداری کنیم.
هاشمی اضافه کرد: در 4 سال گذشته امکان وام خارجی نداشتیم و تمام تجهیزات را در داخل کشور تولید میکنیم.
وی به اعتصاب کارگری شرکت واگن سازی پارس اشاره کرد و گفت: واگن سازهای ما بیکار هستند.
هاشمی اضافه کرد: در 10 سال گذشته 5/2 میلیارد سفر با خطوط ریلی بدون کشته صورت گرفته است. این در حالی است که در سفرهای رو زمینی تصادفات و کشتهها بیشتر بوده است.
هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه علت اختلالهای اخیر مترو تهران چیست، گفت: نبود واگن علت این اختلالها بوده است.
انتهای پیام/ش