فرهنگی سیاسی اقتصادی اجتماعی نظامی

صفحه خانگی پارسی یار درباره

اوباما ، رییسجمهوری که عاشق ضربالاجل است

اوباما ، رییس‌جمهوری که عاشق ضرب‌الاجل است

اوباما ، رییس‌جمهوری که عاشق ضرب‌الاجل است

سیاست > دیپلماسی  - برخی از کارشناسان آمریکایی نسبت به تمایل اوباما برای تعیین ضرب‌الاجل هشدار داده‌اند و بر این اعتقادند که او باید به عواقب آن نیز بیندیشد.

روزنامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی به قلم شریل استول‌برگ تحت عنوان :" رییس‌جمهوری که عاشق ضرب الاجل است " به شرح یکی از خصوصیات اخلاقی اوباما یعنی وسواس تعیین ضرب‌الاجل پرداخته است.


در این یادداشت آمده است:تنها دو هفته از اقامت اوباما در کاخ سفید می‌گذشت که او اولین ضرب‌الاجل خود را صادر کرد.در آن تاریخ یعنی 22 ژانویه اوباما تاریخ نهایی را برای بستن زندان گوانتانامو مشخص و اعلام کرد که طی یک ماه به سرعت زندان را تعطیل خواهد کرد.

در طول یازده ماه از ریاست‌جمهوری‌اش نیز به طور مداوم برای ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد.

حال با گذشت یک سال از سکونتش در کاخ سفید،مردی که همیشه شعار"اقدام سریع در زمان حال" را سر می‌داد با این واقعیت تلخ روبرو شده است که نمی توان به این سرعت همه مسائل را پیش برد و به ناچار باید همه آنها را به سال آینده موکول کند.

در حوزه سیاست خارجی نیز او ضرب‌الاجلی را برای امضای معاهده جدید با روسیه بر سر کنترل تسلیحات صادر کرده بود. به ایران نیز تا پایان سال مهلت داده بود که به دعوت آمریکا برای گفتگو پاسخ دهد و یادآور شده بود که در صورت پاسخ منفی تحریم در انتظار این کشور خواهد بود.

در خصوص افغانستان نیز ضرب‌الاجلی را برای عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از این کشور تعیین کرده، که تاریخ آن بدون مشخص کردن اتمام عملیات ،جولای 2011 اعلام شد.

استول‌برگ می‌نویسد:‌مورخان آمریکایی به یاد ندارند رییس‌جمهوری بدین شکل علاقه وافری به تعیین ضرب‌الاجل داشته باشد و در دنیای مدرن امروز چنین مسئله‌ای کمی ناخوشایند است.

طبیعی است که روسای جمهور تمایل به جدل و تحریک دارند اما بسیاری از کارشناسان نسبت به هزینه‌هایی که آمریکا باید از قبل این ضرب‌الاجل‌ها بپردازد، هشدار داده‌اند.

چارلز جونز از اساتید علوم سیاسی در دانشگاه ویسکنسین در همین راستا به نیویورک تایمز گفته است: تعیین ضرب‌الاجل از سوی رییس‌جمهور یکی از موضوعات حساس در حوزه اختیارات ریاست‌جمهوری است،اگر در تاریخ مورد نظر اهداف محقق نشود این امربه معنای شکست برای او خواهد بود.

به عنوان مثال ریگان در زمان ریاست‌جمهوری خود به کارکنان کنترل خطوط هوایی مهلت داد که به کار خود بازگردند،‌اما آنها مهلت تعیین شده از سوی ریگان را بلوف تلقی کرده و ریگان نیز در پاسخ ،همه آنها را اخراج کرد.
اما اوباما نمی‌تواند مشاوران خود را که نسبت به صدور ضرب‌الاجل‌های وی ابراز نگرانی می‌کنند را اخراج کند، لذا وی بیش از این باید به این سیاست خود توجه داشته باشد.

نیویورک تایمز / 20 دسامبر 2009
ترجمه:زهرا خدایی