فرهنگی سیاسی اقتصادی اجتماعی نظامی

صفحه خانگی پارسی یار درباره

نامه احمدی نژاد به حسنی مبارک

نامه احمدی نژاد به حسنی مبارک
یک روز پس از حضور علی لاریجانی رئیس مجلس در قاهره یک روزنامه مصری دیروز از نامه محمود احمدی نژاد به حسنی مبارک همتای مصری خود خبر داد.

یک روز پس از حضور علی لاریجانی رئیس مجلس در قاهره یک روزنامه مصری دیروز از نامه محمود احمدی نژاد به حسنی مبارک همتای مصری خود خبر داد.

روزنامه المصری الیوم در این باره نوشت علی لاریجانی حین دیدار ??دقیقه یی که با رئیس جمهوری مصر داشته، این نامه را ارائه می دهد. به گزارش فارس این روزنامه همچنین به نقل از منبعی که نامش را اعلام نکرد، افزود حسنی مبارک در سفری که به کشورهای منطقه خلیج فارس دارد، قرار است محتوای مذاکراتش را با علی لاریجانی به اطلاع سران این کشورها برساند.به گفته این روزنامه رئیس جمهوری مصر درباره موضوع هسته یی ایران و رابطه عراق با سران کشورهای امارات، کویت و عربستان گفت وگو می کند.علی لاریجانی که به منظور شرکت در اجلاس اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی راهی قاهره شده بود با حسنی مبارک دیدار و پس از پایان این جلسه اعلام کرد گفت وگوهای سازنده یی با رئیس جمهوری مصر داشته است. وی در خصوص ارزیابی اش از روابط ایران و مصر در آینده گفت نگاه هر دو طرف به موضوع مثبت است و این نقطه کلیدی است و باید از این ظرفیت مثبت استفاده کرد.محمود احمدی نژاد در سال ?? در حالی که میزبان پادشاه بحرین بود به طور غیرمنتظره یی اعلام کرد در صورتی که قاهره بخواهد، ایران حاضر است همین فردا سفارت مصر در تهران را بازگشایی کند. این اظهارات رئیس دولت نهم با انتقادات داخلی مواجه شد و آن را شتابزده ارزیابی کردند.

اما این چراغ سبز احمدی نژاد با پاسخ مناسبی از سوی مصر مواجه نشد.در عین حال روابط تهران و قاهره بر سر فلسطین رو به تاریکی نهاد چراکه مصر در پی حملات اسرائیل به منطقه غزه، اقدام به بستن مرز فلسطین با مصر کرد و مانع از رسیدن اقلام حیاتی و پزشکی به غزه شد. این رفتار مصری ها اعتراضات شدید مردم ایران را در پی داشت و حتی به دفتر حافظ منافع مصر در تهران حملاتی صورت گرفت که با پادرمیانی نیروهای انتظامی غائله ختم شد.اینک در این شرایط گفته می شود چنانچه خبر روزنامه مصری درست باشد احمدی نژاد مجدداً بحث افزایش سطح روابط دیپلماتیک ایران و مصر را به همتای مصری خود پیشنهاد داده است. البته برخی فعالان سیاسی این موضوع را امکان پذیر نمی دانند. در همین باره حمیدرضا ترقی گفت؛ فعال کردن سفارتخانه های ایران و مصر اقدامی در راستای ارتقای سطح مناسبات دو کشور تلقی می شود اما در شرایط فعلی که بیشترین هجمه ها از سوی مصر بر ایران تحمیل می شود، انجام این موضوع بی معناست. به گزارش ایلنا معاون بین الملل حزب موتلفه امکان طرح موضوع مبادله سفیر با کشور مصر را در حاشیه دیدار رئیس مجلس ایران از قاهره رد کرد و گفت؛ اقدامات و سیاست های مصری ها در رابطه با موضوعاتی چون فلسطین و نقش امریکا در منطقه مورد انتقاد ما بوده و هست. معاون بین الملل حزب موتلفه تصریح کرد؛ البته این موضوع به معنای ایجاد سیاست منفعل در قبال کشور مصر نیست چرا که همیشه مسوولان کشورمان در تلاش هستند برای رفع سوءتفاهم های دوجانبه دیدارهایی از کشورهای دیگر انجام دهند که سفر لاریجانی به مصر نیز بر همین اساس انجام شده است.

وی در ادامه با عنوان این مطلب که سیاست های مصر در خاورمیانه به قدرت گیری اسرائیل منجر شده است، متذکر شد؛ امریکا به دنبال تقویت رژیم صهیونیستی و تضعیف جهان اسلام است که این سیاست از سوی دولتمردان مصری نیز پیگیری شده است. ترقی تاکید کرد؛ ایران کشور مقتدری در منطقه است و ارتقای مناسبات خود با کشورهای مختلف را در راستای تامین منافع ملی خود دنبال می کند و تا زمانی که این سیاست تامین نشود از گسترش روابط با هیچ کشوری استقبال نمی کند.از سوی دیگر علی لاریجانی رئیس مجلس در دیدار وزیر امور خارجه مصر بر تلاش در جهت رفع اختلافات در مورد مساله فلسطین تاکید کرد.به گزارش ایسنا علی لاریجانی در این دیدار خطاب به احمد ابوالغیط با اشاره به سهم مصر در ایجاد وحدت برسر حل مساله فلسطین یادآور شد؛ برقراری وحدت بین گروه های فلسطینی مساله مهمی است و باید شرایطی فراهم کرد که این گروه ها به وحدت برسند.وی همچنین با اشاره به سهم مصر بر رفع تنگناهایی که مردم غزه به واسطه بسته بودن بندر رفح با آن مواجه هستند، تصریح کرد؛ در شرایط فعلی که غزه مشکل دارد ان شاءالله که شما موثر باشید.ابوالغیط نیز در این دیدار بر این نکته که منطق ایجاب می کند اختلافات فلسطینیان در کوتاه ترین زمان ممکن حل شود، تاکید کرد.لاریجانی همچنین با عمر سلیمان وزیر اطلاعات مصر دیدار و رایزنی کرد.